اداره بهداشت، ایمنی، محیط زیست، پدافند غیرعامل و مدیریت بحران
توليد بيشتر و با کيفيت در سايه توجه به مسائل بهداشت، ايمني و محيط زيست يكي از مهمترين اهداف قابل ترسیم در صنعت میباشد. از دستاوردهای توجه به این هدف متعالی میتوان به ارتقای سطح سلامتی کارکنان،کاهش آثار نامطلوب صنعت بر محیط زیست ،افزایش ایمنی کارکنان،تجهیزات و تاسیسات در مراکز صنعتی،کاهش حوادث وآسیب ها به پایین ترین سطح ممکن از طریق حذف شرایط ناایمن اشاره نمود.
در شرکت نفت مناطق مرکزی ایران توجه به بهداشت، ایمنی و محیط زیست، یک مسئولیت فراگیر در تمامی حوزه ها قلمداد میشود و با توجه به ماموریت سازمانی، درصدد است تا در کنار تولید مستمر با ایجاد محیطی امن و عاری از آلودگی، تمامی حوادث و اثرات سوء بر افراد، محیط زیست و تأسیسات را حذف نماید. مسئولیت تدوین، به روز آوری و نظارت بر اجرای الزامات یک سیستم مدیریت HSE که تضمین کننده این هدف باشد به عهده اداره بهداشت، ایمنی، محیط زیست، پدافند غیرعامل و مدیریت بحران می باشد که در چهار بخش به شرح ذیل به فعالیت مشغول می باشد:
بهداشت
بخش بهداشت واحدHSE، پدافند غیرعامل و مدیریت بحران شرکت نفت مناطق مرکزی به عنوان یکی از بخشهای اصلی این واحد در سه حوزه بهداشت محیط،بهداشت حرفهای و بهداشت عمومی مشغول فعالیت میباشد.بهداشت حرفه ای، علم و هنر حفظ سلامت وتندرستی کارکنان است.امروزه به دلیل تنوع حرفه ها در صنعت نفت،بهداشت حرفه ای نیازی اساسی برای داشتن نیروی کار سالم در محیط کار می باشد زیرا این نیروی انسانی متخصص وسالم است که می تواند توسعه پایدار را تضمین کند وچنین امری میسر نمی شود مگر آنکه اجرای ضوابط بهداشت حرفهای در سطح شرکت نهادینه گردد. در کنار بهداشت حرفه ای توجه به بهداشت عمومی و بهداشت محیط نیز به عنوان دیگر مولفه های تضمین سلامت محیط و کارکنان، همواره مورد توجه میباشد.
ایمنی و آتش نشانی
هر ساله میلیون ها حادثه ناشی از کار در دنیا رخ می دهد که برخی از این حوادث منجر به مرگ و برخی دیگر موجب از کار افتادگی وآسیب های ناتوان کننده می گردد که ممکن است تا مدتها باقی بماند. علاوه بر این از دیگر عواقب و پیامدهای منفی حوادث صنعتی آسیب دیدن دستگاهها،تجهیزات،محصولات،فرآیند تولید یا محیط کار می باشد که منجر به بروز ضرر و زیان اقتصادی فراوانی با توجه به اهمیت تاسیسات صنعت نفت می شود. به منظور افزایش سطح ایمنی و پیشگیری از بروز حوادث و پیامدهای آن در کلیه بخشهای شرکت اعم از طرح ها وپروژه ها،ساختمانهای ستادی، انبارهای کالا و تجهیزات و نیز اطمینان از صحت عملکرد مناسب و ایمن سطوح مختلف مشاورین و پیمانکاران تحت پوشش این شرکت بخش ایمنی و آتش نشانی مشغول به فعالیت بوده واز تمامی دانش فنی وتوان خود در راستای بهبود وضعیت ایمنی و مقابله با حریق و سایر حوادث احتمالی بهره میگیرد.
محیط زیست
رشد صنعت وتکنولوژی بدون توجه به محیط زیست، توسعه ای تک بعدی، ناپایدار و ناکامل می باشد. بر این اساس شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در فعالیت های تولیدی و توسعه ای خود،ایجاد کمترین آثار زیانبار محیط زیستی را سرلوحه خود قرار داده است و جهت بهبود وضعیت و رسیدن به استانداردهای ملی و بین المللی، اقدام به اجرای پروژه های زیست محیطی بسیاری نموده است . در این راستا بخش محیط زیست وظیفه پایش و ارزیابی آثار زیست محیطی فعالیت های شرکت و اطمینان از انطباق مشخصات خروجی های شرکت در فرآیند تولید با استاندارد ها در سه بخش هوا، پساب و خاک را به عهده دارد. نظارت بر اجرای قانون مدیریت پسماند و همچنین انجام مطالعات ارزیابی آثار زیست محیطی پروژه ها و تعاملات لازم با سازمان حفاظت محيط زيست كشور از دیگر وظایف این بخش می باشد.
پدافند غیر عامل و مدیریت بحران
بنا بر سیاست های کلی نظام در امور پدافند غیرعامل ابلاغی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و ماده 215 قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه کشور و همچنین بمنظور استمرار فعالیتهای سازمانی، تداوم خدمت رسانی، افزایش پایداری و ایمنی، کاهش آسیب پذیری، تسهیل فعالیت شرکت در شرایط تهدیدات و بحران های طبیعی، صنعتی و نظامی، بخش پدافند غیرعامل و مدیریت بحران در شرکت نفت مناطق مرکزی ایران تشکیل گردیده است. این واحدها با شناسایی تهدیدات احتمالی تأسیسات، اقدامات لازم جهت آمادگی مقابله با این تهدیدات را برنامه ریزی و اجرا مینماید. از جمله این اقدامات میتوان به اصلاحات فرآیندی، ایجاد زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری، برگزاری مانورها جهت سنجش میزان آمادگی مقابله با تهدیدها و بحران ها و همچنین تهیه تجهیزات و امکانات مورد نیاز شرایط وقوع بحران و تهدید اشاره نمود. انجام مطالعات پدافند غیرعامل پروژه ها و پیگیری اجرای الزامات آن نیز از دیگر وظایف این بخش می باشد.