10 فروردین 1403
مهار تورم, رشد تولید
  • 1400/09/29 - 13:37
  • تعداد بازدید خبر : 629
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه
خجسته‌مهر:

شرکت ملی نفت ایران به دنبال افزایش ظرفیت جذب و انتقال فناوری است

متن صوتی

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه این شرکت به دنبال افزایش ظرفیت جذب و انتقال فناوری است، گفت: اگر می خواهیم دارایی زیر زمینی را به ثروت روزمینی تبدیل کنیم حتما باید از علم و فناوری بهره مند شویم.

 خجسته مهر مدیرعامل ملی نفت,

 

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه این شرکت به دنبال افزایش ظرفیت جذب و انتقال فناوری است، گفت: اگر می خواهیم دارایی زیر زمینی را به ثروت روزمینی تبدیل کنیم حتما باید از علم و فناوری بهره مند شویم.

به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، محسن خجسته‌مهر امروز، ۲۹ آذرماه در همایش گرامیداشت هفته پژوهش و بازآرایی زیست بوم نوآوری صنعت نفت اظهار کرد: امروز قصد داریم ویژگی ها، رویکردها و‌ مواضع وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران در بخش فناوری و استفاده از شرکت های دانش بنیان را به بحث و اشتراک بگذاریم چرا که این امر می تواند دریچه ای را به سمت اقتصاد دانش بنیان باز کند.

وی با اشاره به بیانات مقامات معظم رهبری در حوزه دانش و فناوری اظهار کرد: امروزه علم، دانش و فناوری جز مولفه های اساسی اقتدار است.

به گفته معاون وزیر نفت، اگر بحث اقتدار اقتصادی جمهوری اسلامی ایران مطرح است، به مدد و توان علم، دانش و‌فناوری است و امیدوارم نشست فناورانه امروز بتواند دستاوردهای مهمی را برای کشور عزیزمان به ارمغان بیاورد.

خجسته‌مهر افزود: همانطور که مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۰ در عسلویه مطرح کردند، صنعت نفت یک صنعت تولیدی، اقتصادی، علمی و جهادی است.

وی افزود: امروز در مجموع ۱۲۰۰ میلیارد بشکه معادل نفت خام ( شامل نفت، گاز، میعانات و مایعات گازی) در زیر زمین داریم. این ذخایر هیدروکربوری در ۴۰۰ مخزن نفتی و‌ گازی قرار دارد و شرایط تولید نسبت به گذشته بسیار دشواتر شده است.

دوران تولید آسان به پایان رسیده است

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه مخازن نفتی و گازی ایران جز پیچیده ترین مخازن نفتی دنیا محسوب می شود، افزود: حدود ۶۰ سال پیش، ۹۰ درصد تولید نفت کشور از هفت میدان بزرگ بود و تولید از هرچاه به طور متوسط حدود ۳۰ هزار بشکه بود این در حالی است که امروز برای تولید همین میزان نفت باید ۱۵ حلقه چاه حفاری کنیم از این رو می توان اذعان داشت که دوران تولید نفت آسان به پایان رسیده است.

خجسته‌مهر ادامه داد: در شرایط کنونی ما تنها قادر هستیم ۳۰ درصد نفت موجود را برداشت کنیم از این رو اگر می خواهیم این دارایی زیر زمینی را به ثروت روزمینی تبدیل کنیم حتما باید از علم و فناوری بهره مند شویم.

وی اظهار کرد: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند علم و فناوری هم ثروت و هم قدرت به همراه دارد از این رو اگر می خواهیم اقتدار داشته باشیم هیچ راهی جز مدد گرفتن از علم و فناوری نداریم.

افزایش سهم دانش و تکنولوژی در نفت

معاون وزیر نفت ادامه داد: شرکت ملی نفت ایران به دنبال این است که بتواند با شناسایی و معرفی طرح ها، پروژه ها، سیاست ها و راهبردهای موجود در حوزه فناوری به پیشرفت دست یابد و سهم دانش و تکنولوژی را افزایش دهد.

به گفته خجسته‌مهر، شرکت ملی نفت ایران با توجه به تاثیرات اسناد بالادستی و سیاست های ابلاغی وزیر نفت به دنبال آن است سهم قابل توجهی برای تولید ثروت از مخازن زیرزمینی داشته باشد.

وی تصریح کرد: خوشبختانه در زمینه علم، کم و‌ کسری نداریم اما کار مهمی که ما می توانیم در این زمینه انجام دهیم این است که بتوانیم ظرفیت انتقال و جذب فناوری را افزایش دهیم. در ضمن باید به خاطر داشته باشیم ذخایر زیرزمینی زمانی می تواند به عنوان مزیت اقتصادی مطرح باشند که بتوانیم به مدد علم و فناوری این ثروت را تولید کنیم.

فناوری؛ نیاز اساسی امروز صنعت نفت

خجسته‌مهر یکی از چالش های اساسی صنایع بزرگ را داشتن حداقل سهم در استفاده و‌ جذب فناوری خواند و گفت: هم اکنون نیاز اولویت دار و اساسی ما در صنعت نفت، فناوری است.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه بازار کسب و کار و فناوری شامل دو بخش عرضه و تقاضا است، اظهار کرد: بخش عرضه شرکت های فناور هستند و بخش تقاضا، وزارت نفت، شرکت های تابعه و به طور ویژه، شرکت ملی نفت ایران را شامل می شود.

وی اظهار کرد: در بخش عرضه وظیفه شرکت های فناور این است که نیازهای صنعت نفت را شناسایی کنند و‌ در بخش تقاضا، نفت باید درک درست، واقعی و متقابل از شرایط موجود داشته باشد و مسائل اساسی مخازن نفت و گاز را در معرض نگاه شرکت های فناور قرار دهد.

خجسته‌مهر با تاکید بر اینکه  شرکت ملی نفت ایران باید در دولت سیزدهم اتفاق جدیدی را در بخش فناوری رقم بزند، افزود: نفت در بخش بالادستی، میان دستی، پایین دستی، جمع آوری گازهای همراه نفت، بهینه سازی و ... ظرفیت فوق العاده ای دارد به طوری که هم اکنون همکاران در وزارت نفت و شرکت ملی نفت در حال تهیه و تدوین بهترین مدل بهینه اقتصادی و قراردادی هستند و در این راستا از توان مجموعه معاونت علمی رییس جمهوری، وزارت علوم، همه فرهیختگان و شرکت های فناور نیز استفاده خواهد کرد.

 

  • گروه خبری : خبر,سایر منابع
  • کد خبر : 14727
  روابط عمومی
خبرنگار

روابط عمومی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب