08 خرداد 1405
اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی
  • // - 10:46
  • تعداد بازدید خبر : 877
  • زمان مطالعه: 11 دقیقه

سلسله گفتگو با بانوان موفق صنعت نفت به مناسبت گرامیداشت روز زن و مقام مادر (مصاحبه چهارم)

متن صوتی

این گفتگو از سلسله گفتگوهای بانوان شرکت نفت مناطق مرکزی ایران را با خانم شیرین مهاجر مدیر سرمایه گذاری و توسعه این شرکت انجام دادیم.


زنان همواره در عرصه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور عزیزمان ایران ، نقش مهم و تاثیرگذاری را داشته اند. پر واضح است که زنان از طریق تمایل به مشارکت در فعالیت های گوناگون اقتصادی، افزایش نقش اجتماعی با گذر از قالب های سنتی و حضور فعال در عرصه های اجتماعی، فرآیند ارتقا و اعتلای مادی و معنوی جامعه را تسهیل کرده و مشارکت زنان در این عرصه ها به عنوان شاخصی تاثیرگذار و مهم تلقی می شوند و از این حیث، صنعت عظیم نفت نیز از زمان ملی شدن از این تاثیرپذیری مستثنی نبوده است.

با مرور تاریخ یکصدوچهارده ساله صنعت نفت به ویژه در سال های اخیر نمونه های بارزی از نقش بی بدیل زنان در پیشرفت و توسعه این صنعت هویداست که نشان از توانایی و تاثیر این زنان در چرخه اقتصادی کشور و اراده آنان در خدمتگزاری دوشادوش مردان برای نیل به اهداف توسعه پایدار میهن اسلامی مان می باشد.

همزمان با فرخنده میلاد باسعادت بتول عذرا، فاطمه الزهرا سلام الله علیها و بزرگداشت مقام زن و روز مادر و زادروز ابر بت شکن تاریخ حضرت امام خمینی(ره) و همچنین با تاسی از بیان ارزشمند مقام معظم رهبری(مدظله العالی) مبنی بر زن مسلمان ایرانی زنی تمدن ساز می باشد و با حمایت های مدیر عامل محترم مبنی بر شناسایی نیروهای توانمند شرکت که نقش تاثیرگذاری در حوزه فعالیت خود دارند ، بنا داریم با بانوانی که توانستند نقش ماندگاری از خود در صنعت نفت بجای بگذارند گفتگویی داشته باشیم تا با نظرات و دیدگاه های آنها درباره ظرفیت های بانوان شاغل در این صنعت بیشتر آشنا شویم.

این گفتگو از سلسله گفتگوهای بانوان شرکت نفت مناطق مرکزی ایران را با خانم شیرین مهاجر مدیر سرمایه گذاری و توسعه این شرکت انجام دادیم.

متن این مصاحبه به شرح زیر تقدیم نگاهتان می شود.

خدمتی با دستاوردهای شیرین

من شیرین مهاجر؛ متولد 1360،  متاهل و مادر یک فرزند هستم. لیسانس و فوق لیسانس مهندسی شیمی گرایش طراحی فرآیند از دانشگاه علم و صنعت دارم و در دوران تحصیل جزء دانشجویان ممتاز بودم. سال 1383 از طریق فراخوان جذب نخبگان از شرکت های ملی نفت ایران، ملی گاز و پتروشیمی دعوت به مصاحبه شدم که در نهایت قرعه شانس کاری من به نام شرکت ملی نفت ایران در شرکت نفت و گاز اروندان افتاد. در حال حاضر با 18 سال سابقه کار، در صنعت عظیم نفت  با شروع کار در  شرکت نفت و گاز اروندان و در ادامه در شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، در حال انجام وظیفه می باشم. خدمتی که با دستاوردهای شیرینی برای من همراه بوده چون این شانس را داشتم که در بدو خدمت در پروژه های مهمی چون طرح توسعه دارخوین در جنوب کشور با شرکت های توانمند، دانش اندوزی و کسب تجربه نمایم.

راه اندازی و راهبری پروژه های پژوهشی در اروندان

من در 12 سال ابتدای خدمتم در شرکت نفت و گاز اروندان در مدیریت فنی علاوه بر اینکه به عنوان کارشناس فرآورش میادین نفت و گاز کار می کردم، مسئول واحد پژوهش و توسعه این شرکت هم بودم. چون در آن زمان هنوز واحد پژوهش و توسعه در اروندان به عنوان شرکتی تازه تاسیس، راه اندازی نشده بود، من به عنوان کارآموز به شرکت ملی نفت ایران می رفتم و از کارشناسان آن شرکت تمام فوت و فن پژوهش را از ساختار، تعریف پروژه  و ... را یادگرفتم و توانستم این واحد مهم و تاثیرگذار را در شرکت نفت و گاز اروندان با حمایت و همکاری مدیران وقت راه اندازی کنم و در مدتی که عهده دار مسئولیت پیش گفته بودم بالغ بر 40 پروژه پژوهشی را در نقش نظارت و نماینده کارفرما و تعداد زیادی را به عنوان همکار- صنعت راهبری کردم.

مدیریت سرمایه گذاری و توسعه، پویا در مسیر جذب سرمایه

شرکت نفت مناطق مرکزی ایران به عنوان بزرگترین تولید کننده گاز مناطق خشکی کشور و متعهد در راستای تامین گاز کشور در فصول سرد،  برای تحقق این مهم، همواره توسعه میادین و نگهداشت آنها را در دستور کار خود قرار داده و در این بین در کنار نقش های مهم سایر مدیریت های مرتبط با این پروژه ها، مدیریت سرمایه گذاری نیز همپا و دوشادوش آنها گام های مهم و موثری را در راستای تحقق این هدف والا برداشته که به طور اختصار بیان می کنم. اجرای هر پروژه از مرحله تعریف تا بهره برداری از توسعه میادین گرفته تا نگهداشت و تولید نیازمند تامین منابع مالی است. در خصوص پروژه هایی است که به دلیل محدودیت های موجود، منابع مالی موردنیاز  آن که توسط منابع داخلی  شرکت ملی نفت ایران تامین نمی شود، مدیریت سرمایه گذاری و توسعه نقش بازرگانی را ایفا کرده و منابع مالی مورد نیاز را از طریق مشارکت شرکت های توانمند خارجی و داخلی و علاقه مند به سرمایه گذاری به عنوان سرمایه خارج از حوزه شرکت ملی نفت ایران جذب می نماید. تمام مراحل سرمایه گذاری، از طریق معرفی پروژه های شرکت تا شناسایی شرکت های توانمند داخلی و خارجی سرمایه گذار و تامین سرمایه توسط سرمایه گذار تا مرحله نهایی انعقاد قرارداد را پیگیری و راهبری می کند.

حفاظت از محیط زیست و حرکت به سوی هوای پاک در اولویت مدیریت سرمایه گذاری

بخش دوم جذب سرمایه که مدیریت سرمایه گذاری شرکت نفت مناطق مرکزی ایران آن را با جدیت دنبال می کند انجام مزایده های مرتبط با جمع آوری گازهای مشعل (گازهای همراه نفت) می باشد. ذکر این توضیح را مهم میدانم چرا که یکی از مباحث زیست محیطی مهمی که در دستور کار شرکت ملی نفت ایران و بویژه نفت مناطق مرکزی ایران قرار دارد حذف و امحا آلاینده های حوزه نفت و گاز از جمله جمع آوری گازهای مشعل است. مدیریت سرمایه گذاری از طریق برگزاری مزایده واگذاری گازهای مشعل، با جذب سرمایه گذار و فروش این گازها، علاوه بر جلوگیری از سوزانده شدن گاز و آلایندگی محیط زیست، باعث و بانی ارزش افزوده و درآمدزایی برای شرکت می شود. مدیریت سرمایه گذاری در این مقوله تمام مراحل برگزاری مزایده، شناسایی سرمایه گذار تا مرحله انعقاد قرارداد را بر عهده دارد.

نفت مناطق مرکزی ایران؛ پیشرو در زمینه راهبری سرمایه گذاری

شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در زمینه راهبری قراردادهای سرمایه گذاری EPCF (طراحی، مهندسی، ساخت، تامین کالا و اجرا به همراه تامین مالی) و قراردادهای IPC (قرارداد نفتی) گام های بلندی را برداشته و به جرات می توان گفت یکی از شرکت های پیشرو در سطح ملی نفت ایران می باشد که با جدیت این قراردادها را تا نهایی کردن به پیش می برد. باید اضافه کنم که قراردادهای EPCF  از نوع قراردادهای با پرداخت معوق هستند. در این قراردادها سرمایه گذار ضمن تامین صددرصد سرمایه موردنیاز پروژه پس از اجرا، اتمام و تحویل پروژه به کارفرما، هزینه سرمایه گذاری شده به همراه هزینه تامین منابع مالی را تحت عنوان بازپرداخت از  شرکت ملی نفت ایران دریافت می نماید. ذکر این مهم را یادآور می شوم که شرکت نفت مناطق مرکزی ایران به عنوان یکی از شرکت های پیشرو در سطح ملی نفت ایران است که در حال حاضر 6 قرارداد EPCF را در دست اقدام و اجرا دارد. در تشریح بیشتر این قراردادها باید یادآور شوم که نخستین قرارداد EPCF ای که در نفت مناطق مرکزی ایران امضا شد قرارداد احداث ایستگاه تقویت فشار گاز شانول-هما-وراوی و مرکز تفکیک تابناک بود. قرارداد های احداث ایستگاه تقویت فشار گاز دهلران و قرارداد خط لوله و پست برق دهلران هر دو با هدف جمع آوری گازهای دهلران و تامین خوراک NGL3100 و در نهایت قرارداد بازآرایی ایستگاه تقویت فشار گاز نار که به تازگی امضا و اجرایی شد همه جز  این دسته از قراردادها هستند. در خصوص طرح بازآرایی ایستگاه تقویت فشار گاز نار، پیش تر قرار بر این بود که شرکت آلمانی زیمنس این مهم را به سرانجام برساند که بدلیل تحریم های ناجوانمردانه از انجام آن سرباز زد و البته فرصتی شد تا با شرکت های توانمند داخلی وارد مذاکره شویم و در نهایت قرارداد پیش گفته با یک شرکت داخلی به امضا رسید و وارد فاز عملیاتی شده است. در حال حاضر مدیریت سرمایه گذاری با همکاری سایر مدیریت های نفت مناطق مرکزی ایران، احداث ایستگاه تقویت فشار گاز کنگان که جزو قراردادهایی بود که پیش تر توضیح دادم را در دستور کار خود قرار داده و به جد پیگیر اجرایی شدن آن است.

از انجاییکه میدان کنگان یکی از میادین گازی مهم کشور می باشد که بسیاری از شرکت های بین المللی آمادگی خود را جهت مشارکت در آن اعلام کردند ولی شرکت نفت مناطق مرکزی ایران درصدد است در راستای حمایت از سازندگان و شرکت های توانمند داخلی این مهم را با صرفه اقتصادی کمتر و با هزینه ای به مراتب کمتر از شرکت های خارجی به شرکت های داخلی واگذار کند که در صورت راه اندازی ایستگاه تقویت فشار کنگان یک پروژه عظیم و یک ایستگاه تقویت فشار کاملا ایرانی خواهد بود. همچنین درخصوص جمع آوری گازهای ایستگاه تقویت فشار چشمه خوش و پایدار غرب که این قرارداد نیز جزو همان دسته قراردادهای EPCF تلقی می شود در مرحله ابلاغ شروع به کار قراردارد و به بزودی رسما وارد فاز عملیاتی می شود. تمامی امور مربوط به سرمایه گذاری پروژه های عنوان شده توسط مدیریت سرمایه گذاری شرکت نفت مناطق مرکزی ایران با تمام قوا پیگیری و راهبری می شود. در خصوص قراردادهای IPC شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در حال حاضر دو قرارداد توسعه میادین مشترک آبان/ پایدار غرب و چشمه خوش/دالپری/ پایدار شرق را در دست اجرا دارد.

ورود به مناطق عملیاتی با هدف تجربه اندوزی

من در طول 18 سابقه کاری خود خاطرات تلخ و شیرین زیادی داشتم که هر کدام از این خاطرات، به نحوی به رشد و دانش اندوزی من در طول خدمتم کمک زیادی کردند. 23 ساله بودم که جذب صنعت نفت شدم و در ابتدای سال های استخدامم برای بعضی پروژه ها نیاز بود که بعنوان مهندس فرآورش به مناطق عملیاتی تحت سرپرستی شرکت متبوع بروم تا درک درستی از موقعیت تاسیسات داشته باشم و هر بار درخواست های بازدید من با مخالفت مدیرعامل وقت آن زمان روبرو می شد اما با اصرار و پافشاری توانستم مجوز ورود به منطقه عملیاتی دارخوین را بگیرم و بعد از ورود من و همکار خانمم به این منطقه بود که پای بانوان به دارخوین باز شد و من به نوعی خط شکن بودم.

مدیریت زمان سرلوحه تمام برنامه های من است

 به مدیریت زمان و مدیریت امور خانوادگی و کاری بسیار پایبندم و سعی کردم همیشه و در هر حال خود را قائل به رعایت این دو فاکتور مهم بدانم. با قبول کلیه مسئولیت های کاری و خانوادگی، به نظر من برای پیشبرد موفق هر دو مسئولیت همزمان، نیاز است هم سازمان و هم خانواده شرایط فرد را بپذیرد.  اینکه خانواده بداند من یک نیروی سازمانی با وظایف و مسئولیت های مشخص و شرایط کاری مختص به خود هستم و برعکس، سازمان بداند که من در مقام همسر و مادر یک خانواده، یکسری وظایف را عهده دار هستم.  بدیهی است که ایجاد تعادل و توازنی بین این دو محیط کاملا متفاوت (رسمی و عاطفی) مستلزم مدیریت و راهبری فرد است. من همیشه سعی کردم در محیط کار تمام امور مربوطه را به روز انجام دهم و کار امروز را به فردا نسپارم و با زمانبندی کارها را به پیش ببرم و در محیط خانواده هم مادر و همسری همپا و همراه باشم.

زخمی که مرا نکشد، قوی تر می سازد

افرادی در مسیر کاری من قرار گرفتند که من از آنها درس های بسیار زیادی یادگرفتم و سرلوحه کارم قرار دادم و به این خاطر، خودم را آدم خوش شانسی می دانم. این درس یادگرفتن ها را با ذکر خاطره ای بیان می کنم که برای من بیادماندنی است. در سال های ابتدایی جذبم در صنعت نفت هرگاه سوالی در خصوص مسئولیت های واگذار شده ذهن کنجکاو مرا درگیر می کرد از رییسم می پرسیدم تا موضوع کاملاً برایم شفاف و رفع ابهام گردد و بتوانم گزارش کامل و جامعی تهیه کنم و ارائه دهم. گاه ایشان از دست سوال های زیاد من کلافه می شدند و داد می زدند. همکاران دیگر واحد که بیرون از دفتر رییس، صدای داد و بیدادهای ایشان را می شنیدند با خونسردی به من می گفتند نگران نباشید اتفاقی نیفتاده، شیرین مهاجر در دفتر رییس مشغول پرسیدن سوال است. بعد از فروکش شدن سروصداها رییسم به من می گفت خوب خانم مهاجر حالا از این در که رفتی بیرون نری بشینی گریه کنی!!! آن ایام شاید گاه ناراحت و برافروخته می شدم ولی هرگز گریه نکردم و آن رفتارها در حقیقت مرا قوی و قوی تر کردند و شدم شیرینی که به هر سختی و تلخی رنگ خواستن توانستن است، زد.

توصیه به بانوان؛ خودتان را باور داشته باشید

در شرکت نفت مناطق مرکزی ایران بانوان توانمند زیادی مشغول به کار هستند و من بنا به تجربه خودم به بانوان پرتلاش سرزمینم توصیه می کنم که خودباور باشند، با علم و آگاهی و اطمینان اعلام نظر کنند، اعتمادبه نفس خود را همواره تقویت و حس مسئولیت پذیری خود را در هر شرایطی حفظ کنند و دانش خود را برای ارتقا و بهره وری بیشتر به روز کنند.


  • گروه خبری : تولیدی,خبر
  • کد خبر : 15552
کلمات کلیدی
  روابط عمومی
خبرنگار

روابط عمومی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب