31 فروردین 1403
جهش تولید با مشارکت مردم

شرکت نفت مناطق مرکزی ایران (ICOFC)  از شرکت‌های اصلی تولیدی شرکت ملی نفت ایران و در زمره بزرگ‌ترین تولیدکننده گاز کشور می‌باشد. این شرکت مسئولیت تولید، توسعه، فرآورش و انتقال نفت وگاز بالغ‌ بر 85 میدان گازی و نفتی شناخته‌ شده در بخش اعظمی از مناطق خشکی کشور را بر عهده دارد. عملکرد این شرکت تأثیر بسزایی در چرخه اقتصاد و تأمین انرژی پایدار با حفظ و صیانت از منابع ملی دارد.

ستاد این شرکت در تهران و شرکت‌ بهره‌برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی، شرق و غرب از شرکت های زیر مجموعه به ترتیب در شهرهای شیراز، مشهد مقدس و کرمانشاه  واقع است.

شرکت نفت مناطق مرکزی ایران دومین شرکت تولید کننده گاز کشور ، تنها شرکت تولیدی متولی ذخیره سازی گاز و گسترده ترین شرکت تولیدی با پراکندگی جغرافیایی در 14 استان و با سه شرکت بهره برداری زیر مجموعه ، 85 میدان نفتی و گازی نقش بسزایی در تأمین گاز و تولید نفت میادین مشترک ایفا می نماید .

از ابتدای تأسیس شرکت تا کنون می توان به توسعه 9 میدان نفتی ، 6 میدان گازی ، احداث پالایشگاه پارسیان2  و احداث ایستگاه تقویت فشار گاز نار و ... اشاره نمود.

افق تولید نفت و گاز کشور با توجه به برنامه های تدوین شده ، دستیابی به تولید 400 هزار بشکه نفت در روز  و 400 میلیون متر مکعب گاز در روز می باشد . در این راستا طرح ضربتی افزایش بیش از 100 میلیون متر مکعب گاز در روز با توسعه 12 میدان گازی و احداث و بازارایی 7 ایستگاه تقویت فشار گاز در دست اقدام می باشد.

راهبری 23 واحد بهره برداری / واحد نمکزدایی / مرکز تفکیک ، یک پالایشگاه ، بیش از 5 هزار کیلومترخط لوله جریانی در مناطق صعب العبور و بیش از 600 حلقه چاه گازی و نفتی با پیچیدگیهای بعضاً منحصر بفرد از چالشهای روزمره شرکت می باشد.

استفاده حداکثری از توان فنی و تجهیزاتی شرکتهای داخلی جهت انجام اقدامات ترمیمی بویژه چاه محور همواره مدنظر بوده و در این راستا می توان به حمایت از ساخت رشته های تکمیلی با تحمل فشار بالا ، تولید ماده های ضد هیدرات(kHI)، کاهش دهنده اصطکاک در خط لوله (DRA) و زداینده هیدروژن سولفوره اشاره نمود. کاهش فشار ورودی ایستگاه تقویت فشار گاز نار از دیگر اقدامات مهمی بود که با استفاده از توان فنی شرکت های داخلی به ثمر رسید .

در راستای اجرای طرح احیای چاههای بسته / کم بازده با استفاده از شرکتهای دانش بنیان ایرانی و شرکتهای فناور و براساس مطالعه و بررسی و مشارکت کارشناسان ادارات ذیربط در ستاد و شرکتهای تابعه (شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی ، شرق و غرب) طی سال های گذشته و جاری، بررسی و غربالگری حدود 100 حلقه چاه بسته و کم بازده نفتی و گازی (عمدتا چاه های گازی) و در قالب 20 چالش سطح الارضی و تحت الارضی عمده و با 53 عنوان موضوع فناوری کلی تعریف شد. البته تعداد چاهها ، چالشها و عناوین ثابت نبوده و با توجه به شرایط زمانی و امکانات موجود تغییر می نماید  .

 

 خط مشی:

تولید صیانتی نفت و گاز با حفظ و بهبود کیفیت و ارتقاء  بهره‌وری

 توسعه میدان‌های نفت و گاز با اولویت میدان‌های مشترک باکیفیت،  زمان و هزینه  بهینه

 تحقق برنامه تولید تکلیفی شرکت ملی نفت ایران

 پیشگیری و کاهش مداوم آلودگی محیط‌زیست ناشی از محصولات، خدمات و فعالیت‌ها

 ارتقاء مداوم سطح بهداشت و ایمنی محیط کار با اولویت پیشگیری از بروز هرگونه صدمه و ایجاد بیماری در کارکنان و افراد تحت تأثیر فعالیت‌های   شرکت

 توسعه و ارتقاء منزلت سرمایه انسانی و اهتمام بر آموزش اثربخش و کاربردی

بهبود عملکرد انرژی شامل بهبود مصرف، کار آیی و استفاده  انرژی

 

تعهدات :

استفاده بهینه از منابع به‌منظور ارتقاء سطح بهره‌وری در سازمان.

رعایت حقوق ذینفعان، مشتریان و ارباب‌ رجوع و اهتمام مستمر در جهت   افزایش  سطح  رضایتمندی  مشتری.

 رعایت کلیه مقررات و الزامات قانونی، تدوین و  اجرای استا نداردهای عملیاتی.

بهبود مداوم عملکرد در حوزه‌های کیفیت، محیط‌زیست، ایمنی و بهداشت شغلی، انرژی و اطمینان از در دسترس بودن اطلاعات و منابع لازم  برای دستیابی  به اهداف  سیستم  مدیریت  یکپارچه.

توسعه و به‌کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات به‌منظور تحقق اهداف دولت الکترونیک .       

 مدیریت و تنظیم روابط مطلوب و مؤثر با پیمانکاران، تأمین‌کنندگان کالا و خدمات و ارزیابی مستمر آن‌ها.

 

 

منطقه عملیاتی سراجه قم:

میدان گازی سراجه درجنوب شرقی شهرستان قم قرار دارد. این میدان با توجه به نزدیکی به پایتخت و خطوط لوله سراسری انتقال گـاز و شرایـط مخـزنـی، بهتـرین گـزینه برای ذخیره‌ سازی گاز در ماه ‌های گرم سال و استفـاده از آن‌ها در مـاه‌ های سرد سال است. این پروژه اولین تجربه ذخیره‌ سازی گاز در ایران  می‌باشد.

 

شرکت بهره‌برداری نفت وگاز زاگرس جنوبی:

محدوده فعالیت این شرکت در استان‌های فارس، هرمزگان، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری با مرکزیت ستاد در شهرستان شیراز انجام می‌پذیرد، حوزه فعالیت این شرکت شامل، بهـره بـرداری از میـدان‌هـای مستقـل گـازی در چهار منطقه عملیـاتی نار و کنگان، آغـار و دالان، سر خون و پـارسیان و تولید نفت از میدان‌های سروستان، سعادت‌آباد و خشت می‌باشد. بخشی از گاز تولیدی جهت تزریق در میدان‌های شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب و بخش عمده آن به  پالایشگاه ‌های شرکت ملی گاز ایران و مایعات گازی آن نیز به پالایشگاه‌های شیراز، بندرعباس، پارسیان، فجر جم و جهت صادرات به بندر طاهری ارسال می‌گردد.

آدرس: شیراز، بلوار کریـم‌خـان زنـد، نبش کـوچـه 42، سـاختمان شرکت بهره برداری نفت و گاز زاگرس جنوبی

تلفن : 32314400 - 071

تارنما :  www.szogpc.com

 

شرکت بهره‌برداری نفت و گاز شرق:

فعالیت این شرکت در محدوده استان‌های خراسان رضوی، شمالی و جنوبی با مرکزیت ستاد در شهرستان مشهد مقدس انجام می‌گیرد که شامل تولید گاز از میدان‌های خانگیران و گنبدلی است و گاز موردنیاز شمال و شرق کشور را تأمین می‌نماید. گاز تولیدی و مایعات گازی استحصالی نیز به پالایشگاه گاز خانگیران (شهید هاشمی نژاد) ارسال می‌گردد. همچنین بهره برداری از پروژه ذخیره سازی گاز طبیعی مخزن شوریجه D  به عنوان دومین پروژه استراتژیک ذخیره سازی گاز کشور در این شرکت انجام شده است.

آدرس: مشهد، بلوار خیام، بلوار ارشاد، خیابان پیام، نبش پیام 6، پلاک 18

تلفن  : 37047000 - 051

تارنما :  www.eogpc.ir

 

شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب:

محدوده فعالیت این شرکت در استان‌های کرمانشاه، ایلام، خوزستان و لرستان با مرکزیت ستاد در شهرستان کرمانشاه می‌باشد که شامل بهره ‌برداری از میدان‌های نفتی و گازی در مناطق عملیاتی چشمه خوش، دهلران، سرکان/ماله کوه، نفت شهر و تنگ بیجار است.

آدرس: کرمانشاه، میدان نفت، بلوار زن، پلاک 42

تلفن : 38370072  - 083

تارنما :  www.wogpc.ir

تنظیمات قالب