14 شهریور 1405
اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی
  • 1405/06/14 - 08:28
  • تعداد بازدید خبر : 13
  • زمان مطالعه: 1 دقیقه

بورد: ایران صدرنشین کشف گاز جهان شد

متن صوتی

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به کشف میدان گازی تخته در جنوب استان فارس و میدان پازن، گفت: با کشف تجمیعی ۱۷.۵ تریلیون فوت مکعب گاز در این دو میدان، شرکت ملی نفت ایران بر اساس آمارهای بین‌المللی، از سال ۲۰۲۵ تاکنون در جایگاه نخست کشف گاز جهان قرار گرفته است.

 

حمید بورد در گفت و گو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، در پی کشف میدان جدید گازی تخته اظهار کرد: عملیات اجرایی حفاری این میدان مهم گازی خشکی که به کشف ۷۵۰۰ میلیارد فوت مکعب گاز درجای و ۵۵۰۰ میلیارد فوت مکعب گاز قابل استحصال منجر شد، در میانه دو جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و جنگ رمضان در جریان بود؛ با این حال، نه‌تنها فعالیت صنعت نفت در این ایام متوقف نشد، بلکه در حوزه اکتشاف نیز با تداوم فعالیت‌ها، کشف میادین جدید محقق شد.

وی افزود: این وضعیت در مورد چاه دوم میدان پازن نیز صادق بود و در ایام جنگ تحمیلی، مجموعاً ۱۷.۵ تریلیون فوت مکعب گاز در این دو میدان کشف شد.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه این حجم گاز کشف‌شده حاصل تلاش کارشناسان و متخصصان شرکت ملی نفت ایران است، ادامه داد: بر اساس آمارهای منتشرشده بین‌المللی و اخبار اعلامی درباره کشف گاز در کشورهای مختلف، می‌توان اذعان کرد که این حجم تجمیعی، یعنی ۱۷.۵ تریلیون فوت مکعب گاز، از سال ۲۰۲۵ تاکنون بیشترین حجم گاز کشف‌شده در جهان بوده است؛ بنابراین شرکت ملی نفت ایران در این بازه زمانی رتبه نخست کشف گاز جهان را کسب کرده است.

بورد با اشاره به پیچیدگی‌های زمین‌شناسی میدان گازی تخته گفت: این میدان در منطقه زمین‌شناسی فارس قرار گرفته و دارای پیچیدگی‌های مختلف زمین‌شناسی است. با توجه به پتانسیل‌های هیدروکربوری مختلف کشور، تصمیم داریم با افزایش دکل‌های اکتشافی و اجرای پروژه‌های لرزه‌نگاری، بخشی از ظرفیت مدیریت اکتشاف را در استان‌های شمال شرق، نواحی شمالی و شمال غرب کشور متمرکز کنیم تا بخشی از ناترازی انرژی با اتکا به ظرفیت منابع جدید مرتفع شود.

وی یادآور شد: میدان گازی تخته در ۱۰ کیلومتری شمال غرب شهر خنج در جنوب استان فارس واقع شده و همجوار با میادین سفیدزاخور، هما و شانول است.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران تصریح کرد: با توسعه و تولیدی کردن این میدان می‌توان به تولید حدود یک فاز پارس جنوبی برای مدت ۱۵ سال و البته با گاز شیرین دست یافت.

 

  • گروه خبری : خبر,سایر منابع
  • کد خبر : 17265
کلمات کلیدی
  مسئول وب سایت
خبرنگار

مسئول وب سایت

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب